Project Archive

Project: Julia Davis Park - A Riverside Celebration Design Competition Winner

||||||||||||||||| ||||||||||||||||| |||||||||||||||||

Landmark Design submitted one of two winning entries in competition to upgrade historic Julia Davis Park, which is one of the most beloved open spaces in the Boise, Idaho region. Collaborating with an artist and an architect, the winning design celebrates the story of Julia and Tom Davis, the gift of the park to the city, and the beautiful setting along the shores of the Boise River.

The design is unified through the use of quality materials and fine craftsmanship, which are intended to echo the attention to detail and design quality of the early days and to assure a lasting, enduring future to be enjoyed by generations to come. Public art is woven with architecture, landscape, history, stone and the habitat, bringing depth and nuance into the story and broadening its meaning. Highlighted features include a new entry design at the footbridge that crosses the river and connects the park to the Boise State University campus, and a River Walk that links five proposed interpretive gathering spaces along a walkway tracing the river's edge. The jury was impressed with the integration of art, history, and landscape into all elements of the design.

Landmark Design has implemented several of the shelters and designed two of the nodes. We continue to work with Boise Parks and Recreation to ensure the full vision of the design is realized. The first pavilion and restroom were constructed in 2011, and a second set are scheduled for the near future.

Awards

Utah Chapter American Society of Landscape Architects
Merit Award (2007)

Project type:
  • landscape architecture

Back to Project Archive